5 důvodů, proč neposílat elektronické vánoční a novoroční pozdravy

5 důvodů, proč neposílat elektronické vánoční a novoroční pozdravy
Rychlá doba přináší i rychlá řešení. Při každodenním honění se za povinnostmi si věci často zjednodušujeme. Může to však být i na škodu věci. Na Vánoce posíláme vánoční pozdravy, při kterých se většina z nás už uchýlila k jejich modernější verzi, elektronickým pozdravům. Ano, jsou levnější, rychlejší a graficky často velmi hezky zpracované.

Jsou však dobrou volbou?

Sepsali jsme 5 hlavních důvodů, proč posílání elektronických pozdravů nemusí být ten nejlepší nápad. Přečtěte si, proč byste měli zůstat při rozesílání klasických papírových pozdravů.

1. Jsou osobnější

Klasické vánoční pozdravy posíláme většinou jen svým blízkým a rodině. Pokud právě takový pozdrav pošlete obchodnímu partnerovi, projevíte tím o něj osobní zájem.

2. Stárnou pomaleji

Typická "životnost" elektronického vánočního přání je přibližně 10 sekund. Pak končí v zapomnění ve Vaší doručené poště nebo koši. Tradičních papírových pozdravů bohužel už nedostanete hodně. Pokud nějaký přece obdržíte, většinou Vás natolik potěší, že si ho vystavíte na celé vánoční období. Proto zůstávají vystaveny ve firmách po celé vánoční období.

3. Projevíte jim úctu

Elektronické pozdravy stažené z internetu před Vánocemi se stávají jen jakýmsi spamem (nevyžádanou poštou), který nám zaplňuje schránky. Dostanete množství, ale málokteré Vás i potěší. Vyměňte tyto neosobní pozdravy za tradiční papírové vánoční přání! Projevíte adresátovi úctu a ukážete, že jste si našli čas na přípravu a nešetřili jste na něm.

4. Poděkujete za spolupráci

Tištěný vánoční pozdrav vyjadřuje, že si adresáta vážíte. Poděkujte obchodním partnerům za celoroční spolupráci! Buďte konkrétní a napište jim, co si na spolupráci vážíte nejvíce.

5. Připomenete se

Ne s každým obchodním partnerem jste v kontaktu často, patřilo by se jim připomenout alespoň na Vánoce. Nikdy nevíte, kdy budete dobré kontakty ještě potřebovat :-)

TIP: Neposíláte hodně pozdravů? Vypište je ručně! Takový pozdrav bude ještě osobnější.

Vytvoři vlastní vánoční pozdravy

Kontaktujte nás

* Povinné údaje